Advies Waterschap Drents Overijsselse Delta

Ondersteuning (online) communicatie en dienstverlening

Projectomschrijving

Vraag

In oktober 2013 ontstond bij het Waterschap Groot Salland onderbezetting op het gebied van online communicatie en dienstverlening. InterCity leverde een adviseur die als interimmer de lopende werkzaamheden oppakte. Wat begon als het tijdelijk uitvoeren van reguliere werkzaamheden, groeide uit tot een periode vol met mooie projecten en concrete resultaten. De interim-opdracht duurde uiteindelijk bijna drie jaar en in die tijd is er veel gebeurd bij het waterschap. Het was een hectische periode waarin digitale ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgden. Van reorganisatie naar waterschapsverkiezingen, naar een fusie en een verhuizing. (Op 1 januari 2016 is Waterschap Drents Overijsselse Delta ontstaan door een fusie tussen de waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland.)

Oplossing

Samen met het team communicatie zijn diverse stappen gezet in de online communicatie en dienstverlening. Onze adviseur was verantwoordelijk voor de website, het intranet en diverse subsites. Verder heeft hij de organisatie tijdens deze periode geholpen bij diverse projecten en processen. Ook het waterschapslaboratorium Aqualysis kreeg advies en ondersteuning van onze adviseur. Aqualysis is een gemeenschappelijke regeling (samenwerking) van een aantal waterschappen.

“InterCity Consultancy heeft ons geholpen in een hectische periode vol met digitale ontwikkelingen. Of het nu gaat om een calamiteit of een startactiviteit, een corporate website of een campagne, de adviseur van InterCity stond klaar met gedegen advies en praktische ondersteuning. Ik heb de samenwerking als prettig en waardevol ervaren.”
Warry Meuleman, adviseur/coördinator team Communicatie van Waterschap Drents Overijsselse Delta

Resultaat

Enkele concrete resultaten zijn nieuwe websites en intranetten, een narrow casting oplossing, een contentbeheerplan, social media monitoring, webcare en rapportage. Daarnaast gaf onze adviseur advies en ondersteuning bij calamiteiten, een droogtecampagne, een contentstrategie en diverse overige (online) communicatie en dienstverleningsvraagstukken.

Het waterschap

Benieuwd naar de activiteiten van het Waterschap Drents Overijsselse Delta? Neem eens een kijkje op:

 

Gerelateerde projecten

Back to Top

Contactgegevens

Dokter Stolteweg 7, 8025 AV ZWOLLE Phone: 06 51179679 Web: www.intercity.nl