Marketing Veluwe

Regio & Citymarketing op de Veluwe

Projectomschrijving

Marketing Veluwe ondersteunt ondernemers en overheden met advies op het gebied van marketing en communicatieWij werken aan meer bestedingen in de vrijetijdssector op de Veluwe. Dit doen we samen met ondernemers, overheden, onderwijs en onderzoekers. Regio- en citymarketing werkt alleen als je het samen doet. Wij bieden concrete tools, advies, ondersteuning en doen onderzoek. Doe ook mee!

Regio- & citymarketing

De Veluwe is het nummer één toeristische merk van Nederland. Ook scoort de Veluwe bovengemiddeld op loyaliteit. Toch kan de Veluwe het niet alleen. Naast het ijzersterke merk Veluwe, richt Marketing Veluwe zich nadrukkelijk ook op andere aansprekende regio’s en thema’s binnen de regio Veluwe.

Om het geheel groter te maken dan ‘de som der delen’ gebruiken we aanknopingspunten tussen de merken voor kruisbestuiving op het vlak van ideeën, activiteiten, marketing én promotie. Hierbij zoeken we nadrukkelijk samenwerking met lokale en regionale ondernemers- en citymarketing initiatieven.

Het begint met positionering en samenwerkingSenior (internet) Marketeer gespecialiseerd in online en vrijetijd

Hoe beter een gebied is gepositioneerd, des te beter is een gebied te ontwikkelen en te communiceren naar bedrijven, recreanten of investeerders. Onze mensen hebben ervaring bij het in de markt zetten van gebieden en regio’s. Opdrachtgevers helpen we vanaf het begin bij een goede positionering, het besluitvormingsproces en de verdieping en uitwerking tot bijvoorbeeld een promotiecampagne. Zij werken moeiteloos samen met gemeenten, ontwikkelaars, corporaties, VVV’s, maar ook met architecten en stedenbouwkundigen.

Samen sta je sterker in city- en gebiedsmarketing

Wij kunnen steden helpen om het vliegwiel te vinden om vooral samen aan de slag te gaan. Citymarketing is niet het domein van één partij, of overheid, of het bedrijfsleven. Het is een gezamenlijke ambitie van inwoners, ondernemers en overheid om de stad stelselmatig te positioneren. Onze mensen kunnen de verbindende en faciliterende rol vervullen om een marketingorganisatie op te zetten, buiten de gemeentelijke organisatie.

Eigen concept voor samenwerking ondernemers

In de uitvoering hebben wij een eigen concept ontwikkelt (InterCity Portaal 3.0 ©) dat de stad digitaal profileert en zorgt voor samenwerking tussen ondernemers. Een andere manier om succes te genereren is het organiseren van een stadsfestival waarin vooral de eigen sterke waarden van de stad in terug komen. Hierdoor wordt de sociale cohesie bevordert en het ambassadeurschap van inwoners gestimuleerd. Met het proces van idee tot uitvoering van een stadsfestival hebben de medewerkers van Marketing Veluwe de nodige ervaring opgedaan.

Kennis & advies

Wij zijn op de hoogte van de laatste onderzoeken en analyses in het toerisme. Maar wat betekenen al die gegevens voor u als ondernemer of bestemming? Marketing Veluwe maakt een praktische vertaalslag en vertelt welke ontwikkelingen voor u van belang zijn en hoe u er op in kunt spelen.

Advies op het gebied van marketing en communicatie

Hoe kan het dat omzetten achterblijven en beoogde nieuwe doelgroep maar niet komt? Het lukt niet om alles het bedrijf of uit de regio te halen. Marketing Veluwe gaat op zoek naar de oorzaak. Na de diagnose helpen wij uw organisatie op weg met een concreet stappenplan, zodat u het maximale uit uw bedrijf en de regio haalt.

Monitoring is de eerste stap naar meer kwaliteit in dienstverleningTracebuzz

Wat zeggen uw gasten op social media? Wordt uw bestemming of bedrijfsnaam genoemd. Reageert u op tijd als een gast online klaagt? Social Media bieden veel informatie om dienstverlening te verbeteren, loyaliteit te verhogen of nieuwe ideeën op te doen. Tracebuzz biedt een social media monitoring tool die alle relevante berichten toont in een overzichtelijk dashboard. Lees meer over de social media monitoring tool van onze partner Tracebuzz.

Luisteren en bereikbaar zijn via webcare

Gasten delen content en informatie over een bestemming, accommodatie of attractie. En verwachten soms en reactie. Niet tijdig reageren kan leiden tot imago- en reputatieschade. Anderzijds kunt u positieve berichten gebruiken in uw marketingcampagne door ze te verspreiden via social media en deze positieve reviews te vermelden op uw site. Via Tracebuzz bieden wij een tool die de webcare voor alle verschillende social media in één keer regelt.

Tools en promotie

Marketing Veluwe brengt de unieke kwaliteiten van een bestemming, of het nu een regio, stad, dorp of specifieke ondernemer is, breed onder de aandacht. Door verbetering van websites, via social media monitoring en via zoekmachines. Marketing Veluwe heeft zelf ook een uitgebreid netwerk aan kanalen en kennis. Ook evenementen vormen een uitstekende kans extra gasten te trekken. En evenementen dragen niet alleen bij aan de bestedingen in een gebied. Ze hebben ook een behoorlijke invloed op het imago van een regio en stad.

Evenementen als marketingtool

Evenementen kunnen substantieel bijdragen aan het aantrekken van meer bezoekers, die langer verblijven, meer besteden en vaker terugkomen. Voor city- en regiomarketingorganisaties zijn evenementen daarom van grote strategische (marketing)waarde.

Luisteren en bereikbaar zijn via webcare

Veel bedrijven maken gebruik van social media. Maar luisteren ze ook naar wat er wordt gezegd? Omzetverlies en imagoschade liggen op de loer. Het wordt als vanzelfsprekend beschouwd dat bedrijven en organisaties via social media bereikbaar zijn en niet alleen boodschappen zenden. Helemaal als deze bedrijven en organisaties er zelf voor hebben gekozen social media in te zetten… Marketing Veluwe zorgt via webcare en monitoring dat organisaties direct en correct kunnen reageren op wat er over ze wordt gezegd op social media.

Zoekmachinemarketing, SEO en SEA

Als mensen op zoek gaan naar een bestemming voor vakantie of een dagtocht, begint de ‘reis’ vaak bij een zoekmachine. Marketing Veluwe heeft veel ervaring in het optimaliseren van websites zodat ondernemers, dorpen, steden en regio’s goed gevonden worden in zoekmachines. In vaktermen noemt men dat SEO. Het effect wordt versterkt door ook te adverteren via zoekmachines zoals Google. Voordeel is dat er pas wordt betaald als er daadwerkelijk op een advertentie wordt geklikt. Met de kennis die hierover binnen Marketing Veluwe aanwezig is, kan met een klein budget een groot effect worden behaald voor uw bedrijf, dorp, stad of regio.

Maatwerk voor uw strategie

Marketing Veluwe helpt bij bepalen van uw social media en internetstrategie door samen met u doelstellingen scherp te maken. We leggen uw doelgroepen vast en analyseren op welke sociale media ze zich voornamelijk bevinden door social media monitoring.
Aan de hand daarvan bepalen we welke kanalen voor uw organisatie interessant zijn en maken we een content strategie. Indien het past in de behoeften van uw doelgroep gaan we daarna de interactie aan. We plaatsen (al dan niet samen met uw organisatie) berichten, reageren (pro)actief op uitingen en proberen uw doelgroep te ‘engagen’: Webcare als onderdeel van uw complete bedrijfsvoering.

Meer rendement uit het evenement

Evenementen vinden plaats op een specifieke locatie, kennen een duidelijk begin en eind en hebben een sterk positief karakter. Hierdoor zijn evenementen niet alleen aantrekkelijk voor bezoekers, maar zeker ook voor de media. Daarnaast hebben evenementen een aantal aansprekende effecten op de omgeving. Effecten waar city- en regiomarketingorganisaties graag het stuur op willen zetten.

Doelstellingen behalen en resultaten meten

Last but not least meten we of de doelstellingen zijn behaald. Daar is alles uiteindelijk om begonnen, is het niet?

Gerelateerde projecten

Back to Top

Contactgegevens

Dokter Stolteweg 7, 8025 AV ZWOLLE Phone: 06 51179679 Web: www.intercity.nl