Social media monitoring bij Waterschap Groot Salland

Werkt efficiënter tijdens calamiteit

Projectomschrijving

Waterschap Groot Salland werkt sinds begin 2015 met Tracebuzz in het kader van social media monitoring. Samen met de specialisten van InterCity is de implementatie gefaseerd aangepakt in de vorm van een pilot. Inmiddels werken vier gebruikers, naar volle tevredenheid, met de tool.

Groot Salland zag kansen op gebied van social media bij het behalen van de organisatiedoelstellingen, zoals het verhogen van waterbewustzijn en het bieden van meer openheid rondom de werkzaamheden. Tracebuzz, InterCity en de gebruikers bij Groot Salland werken nauw samen om gefaseerd de tool te implementeren. Net zolang tot de gebruiker zich in vol vertrouwen durft te bewegen binnen de tool.

“Online communicatie en webcare zijn al lang instrumenten die wij inzetten. Toen wij Tracebuzz gingen gebruiken, konden deze handelingen veel sneller en gestructureerder worden opgepakt.” zegt Alexandra van Schubert, communicatie-adviseur voor Waterschap Groot Salland. “Niet alleen de rapporten over specifieke thema’s zijn van grote waarde, maar ook de assistentie van InterCity tijdens calamiteiten is bijzonder prettig. Als wij te druk zijn, kun je altijd een beroep op hen doen. Dat geeft rust.“
Alexandra van Schubert, Waterschap Groot Salland

De periode rond de verkiezingen was een ideale test-case voor het gebruik van alle functies van Tracebuzz. Door middel van de monitoring en analyse in de tool was er een goed inzicht in alles wat er gebeurde. Na de verkiezingen kon de communicatieafdeling de rapporten opmaken en uitdraaien om ze met de bestuurders door te nemen.

Offline monitoring

Groot Salland gaf aan dat ze er waarde aan hechten om ook de offline communicatiekanalen in de tool terug te kunnen zien. Tracebuzz werkt samen met de Media Info Groep en is inmiddels begonnen met de implementatie van offline berichten in Tracebuzz.

Strippenkaart

In de samenwerking tussen Groot Salland, InterCity en Tracebuzz is afgesproken om op basis van een strippenkaart uren in te zetten. Wanneer Groot Salland bijvoorbeeld met een calamiteit te maken krijgt of wanneer er om andere redenen hulp nodig is, staan de communicatieadviseurs van InterCity klaar om deze hulp te bieden.

Gerelateerde projecten

Back to Top

Contactgegevens

Dokter Stolteweg 7, 8025 AV ZWOLLE Phone: 06 51179679 Web: www.intercity.nl