InterCity organiseerde Minisymposium Apeldoornse dorps- en wijkradem

Vertegenwoordigers van 12 Apeldoornse dorps- en wijkraden lieten zich woensdagavond 13 maart bijpraten over de toekomst van hun websites op het minisymposium “dorps- en wijkraden 2.0”. Dit symposium werd op initiatief van de gemeente Apeldoorn georganiseerd door InterCity Consultancy.

In museum CODA Apeldoorn opende Horst Wakkerman van de gemeente Apeldoorn het symposium. Met de mededeling dat de gemeente besloten heeft de centrale ondersteuning van de dorps- en wijkraden in 2013 af te bouwen. Dit betekent dat het beheer en de ontwikkeling van de websites volledig in eigen handen komen van de dorps- en wijkraden met ingang van 1 april 2014.

Om de dorps- en wijkraden op weg te helpen, werd tijdens het minisymposium het overgangsproces geschetst en droegen de sprekers verschillende keuzemogelijkheden aan. Namens wijkraad De Naald nam Hein Hillen het woord. Deze wijkraad heeft sinds een aantal jaren de website en de hosting ervan volledig in eigen beheer. Hillen gaf met zijn presentatie een kijkje in de kosten, werkzaamheden en opzet van de website van De Naald. Een andere keuze werd toegelicht door Marjolein Schurink namens InterCity Consultancy.

Bij deze keuze blijft de dorps- of wijkraad bij de huidige leveranciers, InterCity en Max.nl. Hierbij bieden wij de dorps- en wijkraden de optie om de website naar een nieuw cms (WordPress) te migreren. Het huidige systeem is namelijk verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Migreren we de website naar WordPress dan biedt dat vele voordelen voor de vindbaarheid, vormgeving en het gebruiksgemak van de website.

Bent u benieuwd welke mogelijkheden WordPress u biedt? Neem dan contact met ons op en vraag een offerte op maat aan.