InterCity levert handboek en workshop projectcommunicatie op

InterCity Consultancy heeft een handboek en workshop projectcommunicatie ontwikkeld in opdracht van één van haar klanten. De workshop is bestemd voor proces- en projectleiders en heeft als doel om communicatie op de projectagenda te zetten. Communicatie – inclusief onder andere een krachtenveldanalyse, de kernboodschap en de communicatiekalader – krijgt op deze manier een plek in de projectorganisatie. Inmiddels is de eerste workshop gegeven.

Workshop projectcommunicatie
De workshop draagt bij aan het beleggen van specifieke werkzaamheden bij de juiste personen. Zowel programmamanagers, projectleiders en communicatieadviseurs hebben een rol in de projectcommunicatie. Hoe die verdeling er exact uitziet, verschilt per organisatie. Tijdens de workshop wordt met cocreatie direct een kader voor het communicatieplan gemaakt.

Handboek projectcommunicatie
Het handboek is een praktisch document voor projectleiders om communicatie op de juiste manier in te zetten. Het bevat informatie over de plek van projectcommunicatie binnen de organisatie, de rol- en taakverdeling en een overzicht van de communicatiemiddelen waarover de organisatie beschikt. Het handboek kan veel vragen voorkomen waardoor de druk op de adviseur afneemt. Uiteraard blijft de communicatieadviseur gevraagd en ongevraagd advies geven.

Ook een handboek en workshop?
Heeft u ook behoefte aan een duidelijk taak- en rolverdeling binnen de projectcommunicatie of wilt u uw organisatiedoelen en kernboodschap vertalen in projectcommunicatie? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.