InterCity neemt initiatief voor Marketing Veluwe

InterCity heeft, samen met een grote regionale uitgever en enkele andere bedrijven het initiatief genomen om het Veluws Bureau voor Toerisme (VBT) door te starten, onder de nieuwe naam Marketing Veluwe. Het VBT is vorige week failliet verklaard.

Vrijdag 8 augustus hebben de beide bedrijven een bod neergelegd bij de curator. Directeur Pierre Wimmers van InterCity heeft ambities met Marketing Veluwe: ”We willen samen met het bedrijfsleven uit de regio een goede stevige organisatie opzetten om de Veluwe en de hier gevestigde bedrijven te promoten. Daarom nemen we nu het voortouw om een aantal gezonde onderdelen van het VBT veilig te stellen. We gaan ervan uit dat de zaak volgende week met de curator rond komt. De komende weken willen we graag in gesprek met andere ondernemers uit de regio om te kijken hoe we de Veluwe samen het beste kunnen vermarkten. Met onze kennis van online marketing denken dat wij zelf een deel van die kennis in huis hebben, maar is natuurlijk ook veel know how bij de bedrijven die dagelijks met het theoretisch product werken. Daarnaast willen we ook kijken of we een aantal oud VBT-medewerkers weer kunnen aannemen zodat ook kennis en Apeldoornse werkgelegenheid gewaarborgd blijft”, aldus Wimmers die aangeeft zich nadrukkelijk niet te richten op de voormalige VVV winkels in de verschillende gemeenten. ”Deze kunnen alleen bestaan met behulp van overheidssubisidies. Het voorbestaan daarvan is dan ook veel meer een verantwoordelijkheid van de lokale overheden. Uiteraard hopen we wel op een goede samenwerking als de winkels en toeristische informatiepunten weer open gaan.”

De doorstart vindt plaats onder de werktitel Marketing Veluwe. Afhankelijk van de gesprekken met het Veluws bedrijfsleven en gemeenten wordt bepaald op welke entiteit wordt ingezet. Bijvoorbeeld een stichting, vereniging of vennootschap. Het secretariaat is voorlopig gevestigd aan de Stadskade 460 in Apeldoorn. Voortgang wordt ook gemeld via @Marketingveluwe.

Update (3 september 2014): Vandaag is de website van Marketing Veluwe gelanceerd.

 

imagesN2U7KLMP