Lancering VMBOTS

In oktober 2018 is VMBOTS op feestelijke wijze gelanceerd in het Fieldlab Industrial Robotics in Harderwijk. VMBOTS is een kennismakingsmodule industriële robotica voor het voortgezet onderwijs. Het is de eerste in een reeks onderwijscomponenten (vmbo, mbo en hbo niveau) die worden ontwikkeld vanuit het regionaal investeringsfonds voor industriële robotica (RIF IR). Eén van onze adviseurs is betrokken bij het RIF en droeg bij aan de lancering. De lancering resulteerde diezelfde week nog in aanmeldingen van vmbo-scholen.

Mbo-keuzedeel Industriële Robotica

Deltion en Landstede ontwikkelen samen met diverse partners het geaccrediteerde mbo-keuzedeel Industriële Robotica. Hierdoor kunnen mbo-studenten kiezen voor een nieuwe, kansrijke studierichting. VMBOTS helpt vmbo-scholieren bij het ontdekken van eventuele interesse voor techniek en industriële robotica en de daaropvolgende studiekeuze.

Regionaal investeringsfonds voor industriële robotica

In de regio’s Noordwest-Veluwe en Zwolle hebben diverse partijen de handen ineengeslagen op het gebied van industriële robotica. Samen werken ze aan nieuw lesmateriaal (e-learning) en een sterk netwerk in de regio. Met als resultaat (toekomstige) medewerkers die beschikken over de laatste technische kennis op het gebied van industriële robotica en de bijbehorende 21st century skills. Medewerkers die in staat zijn machines (door) te ontwikkelen, besturen, programmeren en bedienen.

Meer weten over de lancering en VMBOTS?

Bekijk het nieuwsbericht over de Lancering op fieldlab.nl

Bekijk de VMBOTS Folder 2018 (PDF)

Lancering VMBOTS in Fieldlab Harderwijk

Lancering VMBOTS in Fieldlab Harderwijk.