Ondersteuning bij communicatie zorgorganisatie Zozijn

Zorgorganisatie Zozijn zocht begin juli, vanwege de vakantieperiode, zwangerschapsverlof én ziekte, afgelopen zomer met spoed een communicatieadviseur die kon inspringen in de regio Salland/De Graafschap. InterCity vond in Ingrid Grutters de ideale kandidaat.

Werkzaamheden

Ingrid ondersteunt op de locatie in Lochem de regiodirecteur, managers, beleidsadviseurs, financieel adviseurs en P&O-medewerkers op het vlak van communicatie. Bijvoorbeeld meedenken, adviseren en voorbereiden van diverse onderwerpen op het gebied van interne en externe communicatie. Maar ook het maken van en uitvoeren van een communicatieplan voor nieuwbouw in Zutphen. Of het vernieuwen van informatiekaarten die een beeld schetsen wat diverse locaties cliënten te bieden hebben.

Lochem is het centrale punt waar de regiodirecteur werkt en ook de 8 managers van de resultaatverantwoordelijke eenheden (RVE’s) van Zozijn in dit regiogebied kantoor houden. De managers zijn afwisselend in Lochem of op andere locaties waar zorg en ondersteuning wordt verleend.

Het hoofdkantoor van Zozijn bevindt zich in Wilp. De afdeling communicatie werkt verspreid door de regio en heeft periodiek een overleg in Wilp, zodat iedereen weet wat er speelt en de overkoepelende zaken besproken kunnen worden.

Hoe Ingrid met InterCity in contact is gekomen

“Intercity heeft mij gevonden via LinkedIn en mijn CV dat op mijn website staat. Ik paste precies in het profiel: een communicatieadviseur met ervaring binnen zorgorganisaties, die per direct beschikbaar was. Binnen 2 dagen had ik een kennismakingsgesprek bij Zozijn en was het contract rond. De week erna was ik al aan het werk.

Over Zozijn

Zozijn is een zorgorganisatie in Oost-Nederland (Gelderland en Overijsssel) en biedt zorg en begeleiding aan kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen, volwassenen met een beperking en mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Er werken bij Zozijn ongeveer 2.500 medewerkers die samen zo’n 3.000 cliënten bedienen.

Zozijn draagt bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Alles draait om de cliënt met zijn netwerk en zijn eigenheid, zijn leven en zijn regie. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluit Zozijn aan bij wat er voor de cliënt toe doet. En sluit Zozijn aan bij wat de samenleving al biedt.

Over Ingrid Grutters

Ingrid werkt als communicatieadviseur voornamelijk voor organisaties binnen de zorgsector. Dat vloeit voort uit haar baan bij Skipr, het nieuwsmedium voor beslissers in de gezondheidszorg. Ingrid heeft daar van 2008 tot 2014 als journalist/webredacteur gewerkt.

Ingrid: “Ik heb voor interim werk gekozen omdat ik van afwisseling houd. Ik ben breed geïnteresseerd en vind veel gebieden boeiend. Via mijn interimwerkzaamheden ontmoet ik veel mensen, zie verschillende organisaties van binnen, en doe uiteenlopende werkzaamheden. Dit ervaar ik als een verrijking voor mezelf. Tegelijkertijd is het ook een meerwaarde voor opdrachtgevers; omdat ik in diverse keukens een kijkje heb mogen nemen, neem ik steeds nieuwe ervaringen en lessons learned mee, die elders weer van nut zijn.