Ondersteuning Landstede bij project industriële robotica

Robot FieldlabInterCity ondersteunt de Landstede Groep bij het regionaal investeringsfonds industriële robotica. (RIF IR) Dit vierjarige project is gericht op het ontwikkelen van lesmateriaal op het gebied van industriële robotica en het bouwen van een netwerk. Binnen het project werken onderwijsinstellingen Landstede, Deltion en Windesheim samen met een aantal bedrijven. Eén van de projectdoelstellingen is de realisatie van een platform industriële robotica.

Robotkennis en 21st century skills

Automatisering en robotisering is in productieprocessen niet meer weg te denken. Robots voeren steeds vaker en meer taken uit. Dat heeft ook een grote impact op de arbeidsmarkt. Hoe laten (productie)bedrijven hun medewerkers meegroeien met deze ontwikkeling? En wat zijn de benodigde kennis en skills voor nieuw personeel? Kortom, wie is (straks) in staat deze machines (door) te ontwikkelen, programmeren en bedienen? Uiteraard met de laatste technische kennis en 21st century skills.

Onze adviseur is lid van de werkgroep communicatie en houdt zich voornamelijk bezig met het platform industriële robotica.

Meer over het RIF IR