Website Steenwijkerland voldoet aan “Webrichtlijnen 2”

Op maandag 28 april 2015 is de website van de gemeente Steenwijkerland door toetsingsinstantie stichting Accessibility, pas nog bezocht door ‘NOS op 3’, getoetst op de Webrichtlijnen 2. De website van de gemeente Steenwijkerland is getoetst op drempelvrij niveau 3. Dat is het hoogste niveau. De site voldoet daarmee aan Webrichtlijnen 2, niveau AA.

Webmanager Marcel Gaal van de gemeente Steenwijkerland is tevreden over het eindresultaat:

“Samen met Anne-Frank Dekker van InterCity hebben we ons doel bereikt: een website die voor iedereen toegankelijk is. Anne-Frank heeft zich samen met het webteam, Accessibility en onze webleverancier, de afgelopen periode onvermoeibaar  ingezet om de webrichtlijnen audit te halen voor www.steenwijkerland.nl. We zijn dan ook erg tevreden over de manier waarop Anne-Frank ons hierin heeft ondersteund. Na dit traject kunnen we wel stellen dat Anne-Frank een specialist is geworden in de webrichtlijnen voor overheidswebsites!”

Over het Waarmerk Drempelvrij

Het Waarmerk drempelvrij.nl is het Nederlandse kwaliteitsmerk voor toegankelijke websites. Als een website toegankelijk is, kan deze door alle bezoekers goed worden gebruikt. Ook is de website dan beter vindbaar in zoekmachines.

Over de samenwerking tussen Steenwijkerland en InterCity

Anne-Frank heeft de gemeente Steenwijkerland in 2014 als interimmer ondersteunt bij het in gebruiknemen van een toptaken website. Daarna is hij door de gemeente Steenwijkerland ingezet om www.steenwijkerland.nl toegankelijker te maken.

Naast de voorgaande werkzaamheden ondersteunt Anne-Frank het webteam bij het redigeren en plaatsen van content op de website, het intranet en Twitter. Daarnaast maakt Anne-Frank rapportages met Google Analytics voor het optimaleren van de website en adviseerde hij het gemeentearchief Steenwijkerland bij het creëren van een Facebook-pagina.